021-46076082

سازنده سختی گیر

9 / 10
از 41 کاربر

شرکت اطلس آب سازنده انواع سختی گیر رزینی

سازنده سختی گیررزینی

 در صنعت تصفیه آب و با توجه به وجود یون های آنیونی و کاتیونی موجود درون آب استفاده از سختی گیر رزینی یکی از پرکاربرد ترین دستگاه ها در صنعت آب و فاضلاب می باشد. از این رو شرکت اطلس آب با تجربه دو دهه ای در این این صنعت اقدام به طراحی و ساخت انواع سختی گیر فلزی به صورت فلزی استیل و فایبرگلاس نموده است. سختی گیر رزینی در اغلب تجهیزات صنعتی که نیاز به آب با سختی پایین دارند کاربرد فراوانی دارد .این دستگاه عمل جدا سازی املاح کلسیم و منیزیم که به نام سختی کل شناخته می شوند توسط رزین های خاص بنا به به نوع آنیونی یا کاتیونی بودن رزین صورت می گیرد. رزین ها پس از مدتی که آب از آنها گذر می کنند. باعث اشباع شدن رزین می گردد که در رزین های کاتیونی  پس از تزریق آب نمک باعث احیا رزین می گردد. در رزین های آنیونی پس از اشباع رزین توسط اسید و سود احیا می گردد. میزان حجم مخزن نمک هم بستگی به مقدار حجم رزین دارد که معمولا بابت هر لیتر رزین 1 لیتر حجم مخزن را در نظر می گیرند.

شیرهای سختی گیر رزینی در دستگاه رزینی دارای چند حالت می باشد. حالت اول بگواش . حالت دوم مکش نمک . حالت سوم سرویس و عمل تصفیه در شیرهای اتوماتیک سختی گیر یک حالت شستشوی سریع هم دارد که بعد از عمل شستشوی نمک باعث شستشوی سریع رزین می گردد.

ما می خواهیم در این محتوا بهترین و تخصصی ترین سازنده سختی گیر رزینی در ایران را معرفی کنیم. پیش از معرفی بهترین سازنده سختی گیر رزینی لازم است ابتدا مفاهیم مرتبط با آن را بیان کرده و توضیح دهیم. از جمله مفاهیم مورد نیاز پیش از معرفی بهترین سازنده سختی گیر رزینی در ایران می توان به سختی گیر، سختی آب، آب نرم، انواع سختی گیر، سختی گیر رزینی و امثالهم اشاره کرد. با توضیح هر یک از موارد زیر می توان خصوصیات و ویژگی های یک سختی گیر خوب را متوجه شد و برای انتخاب و خرید آن، بهتر عمل کرد. با این وجود توصیه می کنیم اگر برای منزل مسکونی یا کارگاه و کارخانه خود نیاز به سختی گیر دارید. همچنین اگر در صدد یافتن قیمت سختی گیر رزینی هستید و می خواهید مقرون به صرفه ترین سختی گیر را در عین داشتن کیفیت بالا خریداری کنید تا پایان این محتوا ما را همراهی کنید.

سازنده سختی گیر رزینی

سازنده سختی گیر رزینی در اولین گام برای ساخت بهترین و با کیفیت ترین سختی گیر، لازم است تفاوت میان آب سخت و آب نرم را بداند. ما می دانیم بیش از 75 درصد از سطح کره زمین از آب تشکیل شده است. در حالی که تمام این حجم عظیم آب قابل دسترس و قابل مصرف نیست. اولین ویژگی که آب قابل شرب و قابل استفاده برای انواع فعالیت های انسان باید داشته باشد، نرم بودن آن است. آب ها با توجه به منشا و محل تجمع، دارای مواد محلول متفاوتی هستند. آب هایی که دارای مقادیر قابل توجهی کلسیم و منیزیم هستند را با عنوان آب های سخت می شناسند.

این در حالی است که آب نرم فاقد مواد مذکور به میزان زیاد می باشد. مهمترین عیب آب سخت که آن را برای فعالیت های انسان غیر قابل استفاده می کند، عدم حل شدن آن با صابون است. در نتیجه این پدیده صابون و دیگر مواد شوینده در آب سخت کف نخواهند کرد. بنابراین برای مصارف بهداشتی و شست و شو قابل استفاده نیست.

سازنده سختی گیر رزینی زمانی که اقدام به طراحی و تولید انواع سختی گیر می کند می داند انواع سختی آب را به دو نوع تقسیم می کنند. سختی موقت و سختی دائم. سختی موقت آب ناشی از بی کربنات کلسیم و منیزیم می باشد. این سختی به وسیله جوشاندن آب از بین خواهد رفت. در حالی که سختی دائم ناشی از وجود سولفات منیزیم و کلسیم کلرید و انواع مشابه است. این نوع سختی با جوشاندن از بین نخواهد رفت. بنابراین برای حذف آن نیاز به استفاده از سختی گیرهای با کیفیت است. در جدول زیر انواع آب سخت را بر حسب درجه سختی آن بیان خواهیم کرد.

نوع آب

درجه سختی آب برحسب ppm

بسیار نرم

60 - 0

نرم

120 - 60

سخت

180 - 120

خیلی سخت

بیش از 180

سختی گیر چیست؟

ما در بالا توضیح دادیم پیش از معرفی بهترین سازنده سختی گیر رزینی لازم است توضیح دهیم سختی گیر چیست و چگونه عمل می کند. در زبان لاتین سختی گیر را water softener می گویند. آب سخت با فشار وارد سختی گیر شده و از رزین تعبیه شده در آن عبور داده می شود. با عبور آب از رزین، آهک و عناصر ایجاد کننده سختی آب از آن جدا می شوند. سختی گیر این توانایی را دارد که سختی کل آب یا total hardness را از بین ببرد. منظور از سختی کل آب سختی است که در اثر وجود عناصری همچون کلسیم، منیزیم و سایر کاتیون های فلزی در آب ایجاد می شود. اساس انجام فرایند سختی گیری از آب، تبادل یونی می باشد. از جمله ویژگی هایی که سازنده سختی گیر رزینی هنگام طراحی یک سختی گیر با کیفیت می بایست به آن ها توجه کند موارد زیر می باشند.

- دبی آب ورودی به سختی گیر رزینی

-  درجه سختی آب

-  مدت زمان بک واش سختی گیر رزینی

-  گنجایش سختی گیر

رزین آنیونی چیست؟

رزین ها دانه های زرد رنگ یا سفید رنگی هستند که اندازه ی آن ها حداکثر تا نیم میلی متر است. از رزین در موارد مختلفی استفاده می شود. به طور مثال در تولید انواع چسب، فوم، لاک، پوشش ها و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی رزین های مورد استفاده در سختی گیرهای رزینی را می توان در چهار دسته مختلف جای داد. این چهار دسته شامل رزین های آنیونی و کاتیونی می باشند. هر یک از این رزین ها را به دو دسته رزین های قوی و ضعیف تقسیم می کنند. هر یک از این رزین ها با توجه به نظر سازنده سختی گیر رزینی در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع نمک مورد استفاده سازنده سختی گیر رزینی

سازنده سختی گیر رزینی می تواند از نمک های متفاوت برای راه اندازی سیستم تولید شده استفاده کند. انواع نمک های مورد استفاده در سختی گیرهای رزینی شامل انواع زیر می باشند.

- نمک های خورشیدی

-  نمک های تبخیری

-  سنگ نمک

سنگ نمک محصولی است که عمده افراد جامعه با آن آشنایی دارند. درصد خلوص این محصول تقریبا نود و نه درصد است. پس از تبخیر آب دریا توسط نور خورشید نمک ها ایجاد شده را نمک های خورشیدی می نامند. درصد خلوص این نوع از نمک، حدود هشتاد و پنج درصد است. برخی آب ها به صورت محلول آب و نمک می باشند. تبخیر چنین آب هایی موجب ایجاد نمک های تبخیری خواهد شد. این نمک ها بیشترین درصد خلوص کلرید سدیم را دارا می باشند. درصد خلوص این نمک ها بیش از نود و نه درصد است. ذکر این نکته ضروری است که بدانید در صورت استفاده از سنگ نمک برای احیای سختی گیر رزینی لازم است مدت زمان احیا را کاهش داد. دلیل این امر این است که میزان مواد نامحلول در سنگ نمک بیش از انواع دیگر است.

سازنده سختی گیر رزینی و انواع دسته بندی های آن

سازنده سختی گیر رزینی با توجه به نیاز بازار می تواند انواع متعدد این وسیله را تولید کرده و روانه بازار مصرف کند. نکته مهم در خصوص سختی گیرهای رزینی این است که آن ها از هر نوع و جنسی که باشند همواره نیازمند فرایند شست و شو و احیا می باشند. شست و شوی رزین موجب افزایش عملکرد و طول عمر مفید رزین و سختی گیر خواهد شد. استفاده از سختی گیرهای رزینی در موارد گوناگون کاربرد دارد. به طور مثال در صنایع نفت و گاز، صنعت پتروشیمی، رنگسازی، لاستیک سازی، صنعت نساجی و دیگر صنایع از این سیستم استفاده به عمل می آید. به طور کلی سختی گیرهای رزینی را بر حسب نوع عملکرد و جنس بدنه به چند دسته میتوان تقسیم نمود.

انواع سختی گیرهای رزینی بر حسب نوع عملکرد شامل موارد زیر می باشند.

-  سختی گیرهای رزینی دستی

- سختی گیرهای رزینی خودکار

-  سختی گیرهای رزینی نیمه اتوماتیک

انواع سختی گیرهای رزینی برحسب جنس بدنه به موارد زیر تقسیم بندی می شوند.

-  سختی گیرهای رزینی استیل

-  سختی گیرهای رزینی گالوانیزه

-  سختی گیرهای رزینی فایبرگلاس (frp)

سازنده سختی گیر رزینی و توضیح عملکرد آن

سازنده سختی گیر رزینی برای این دستگاه دو مخزن تعبیه می کند. مخزن اصلی دستگاه حاوی ذرات رزین است. سازنده سختی گیر رزینی عمدتا از رزین هایی استفاده می کند که از پلی استایرن سولفونات تهیه شده اند. آب حاوی یون های کلسیم و منیزیم را که سخت می نامند از روی این رزین عبور داده و موجب نرم شدن آن می شوند. نرم شدن آب به کمک فرآیندهای تبادل یونی انجام می گیرد.

در واقع رزین های به کار رفته در دستگاه توسط سازنده سختی گیر رزینی یون سدیم خود را جایگزین منیزیم و کلسیم موجود در آب می کنند. مدتی پس از استفاده از سختی گیر رزینی لازم است رزین اشباع شده از کلسیم و منیزیم را احیا نمود. فرایند تبادل یونی به گونه ای عمل می کند که آزاد شدن یک یون موجب به دام افتادن یون دیگری می شود. در ادامه در خصوص نحوه احیای رزین به صورت تکمیلی توضیحاتی ارائه خواهیم داد.

رزین، یکی از مواد مورد نیاز سازنده سختی گیر رزینی

به طور کلی سازنده سختی گیر رزینی این سیستم ها را به دو دسته تقسیم می کنند. این دو دسته شامل سختی گیرهای رزینی فولادی یا فلزی و سختی گیرهای رزینی فایبرگلاس یا frp می باشند. سختی گیرهای رزینی ساخته شده از فولاد و فلز ویژگی های مخصوص خود را دارند. به طور مثال این سختی گیرها دارای یک پوشش اپوکسی می باشند. این پوشش برای آب بندی مخزن مورد استفاده قرار می گیرد. سختی گیر رزینی هز هر جنس که ساخته شده باشد اجزای مشخص و معینی دارد. در ادامه برخی از مهمترین اجزای به کار رفته در این سختی گیرها را نام خواهیم برد.

- شیر هواگیری

- لوله های ورودی

- شیر تخلیه شست و شو

- شیر خط نمک

-  منبع نمک

- دریچه بالای مخزن

-  گیج

- مخزن اصلی رزین سیستم

-  شیر خروجی

-  شیر نمونه برداری

-  دریچه پایین مخزن

- شیر تخلیه

یکی از قسمت های مهم به کار رفته در هر نوع سختی گیر، استفاده از رزین مرغوب و با کیفیت است. رزین ها انواع متعدد و مختلفی دارند. برخی از انواع رزین ها عبارتند از رزین های کاتیونی، رزین های آنیونی و رزین های میکس بد. در ادامه در خصوص هر یک از رزین های ذکر شده مواردی را ذکر خواهیم کرد.

رزین های کاتیونی، از فرایند تبادل یونی برای حذف یون های موجود در آب استفاده می کنند. در واقع طی این فرایند یون های موجود در این رزین جایگزین کاتیون های موجود در آب شده و به این ترتیب سختی آب کاهش پیدا می کند. رزین های کاتیونی را میتوان در دو دسته مختلف جای داد. این دو دسته شامل کاتیون های قوی و کاتیون های ضعیف هستند. سازنده سختی گیر رزینی زمانی از رزین های کاتیونی ضعیف استفاده می کند.

بازده احیا اهمیت داشته باشد. رزین های کاتیونی ضعیف از نظر قدرت انجام احیا دو برابر رزین های کاتیونی قوی عمل می کنند. با توجه به این امر این نوع رزین ها از نظر قیمت بسیار بیشتر از رزین های قوی هستند. در نتیجه استفاده از رزین های کاتیونی ضعیف موجب افزایش قیمت سختی گیر رزینی می شود. این در حالی است که سازنده سختی گیر رزینی از رزین های کاتیونی قوی برای حذف انواع کاتیون های موجود در آب استفاده می کنند. ذکر این نکته الزامی است که کاتیون های موجود در آب از طریق رزین های کاتیونی قوی با هیدروژن جایگزین می شوند.

احیای سختی گیر رزینی

سازنده سختی گیر رزینی می داند استفاده از یک سیستم سختی گیر برای مدت زمان مشخصی می تواند نیاز شما را برطرف کند. بر این اساس در زمان های مشخصی لازم است برای احیای سختی گیر اقدام کرد. فرایند احیا را باید زمانی انجام داد که شبکه رزین سختی گیر کاملا از نظر وجود یون های کلسیم و منیزیم اشباع شده باشد. در حالت اشباع امکان سختی زدایی از آب وجود ندارد. بنابراین لازم است در زمان مشخص برای احیای رزین سختی گیر رزینی اقدام کرد. سازنده سختی گیر رزینی در دفترچه راهنمای دستگاه سختی گیر فاصله دوره های احیا را مشخص می کند. اما به طور متداول لازم است روزانه یا هر چهار روز یکبار برای احیای شبکه رزین اقدام کرد. به طور کلی فرایند احیای شبکه رزین سختی گیرهای رزینی شامل سه مرحله است.

- شست و شوی معکوس

- احیای رزین سختی گیر

- شست و شوی نهایی

در شست و شوی معکوس لازم است آب را از پایین مخزن وارد سیستم نمود. ورود آب از پایین به درون دستگاه موجب باز شدن دانه های رزین موجود در دستگاه خواهد شد. به شست و شوی معکوس رزین سختی گیر، بک واش نیز گفته می شود. پس از انجام بک واش بیست دقیقه مهلت داده و فرایند احیای رزین را انجام می دهند. سازنده سختی گیر رزینی مدت زمان مشخصی برای شست و شوی معکوس یا بک واش کردن سیستم تعیین نکرده است. در واقع کاربر شست و شوی معکوس را تا زمانی می تواند انجام دهد که آب خروجی از دستگاه کاملا شفاف و تمیز باشد. همچنین حین بک واش کردن سیستم میزان فشار آب را مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که فشار آب کم است می توان آن را تنظیم نمود.

سازنده سختی گیر رزینی و احیای رزین سختی گیر

ما در بالا توضیح دادیم پس از شست و شوی معکوس یا بک واش کردن سیستم سختی گیر لازم است اقدام به احیای رزین نمود. سازنده سختی گیر رزینی طریقه احیای رزین را در دفترچه راهنما به صورت کامل شرح داده و در اختیار کاربر قرار داده است. برای احیای رزین باید از مخزن نمک استفاده کرد. برای این امر محلول غلیظ آب و نمک را از دریچه بالای مخزن نمک وارد می کنند. محلول آب و نمک وارد شده به مخزن از شبکه رزین عبور داده می شود و بدین ترتیب موجب احیای آن خواهد شد. این عمل تقریبا سی دقیقه به طول خواهد انجامید.

 با ورود محلول آب و نمک، منیزیم و کلسیم موجود در شبکه رزین جدا شده و یون های سدیم جایگزین آن ها می شوند. با جایگزین شدن سدیم، شبکه رزین احیا شده و امکان استفاده از آن وجود دارد. سازنده سختی گیر رزینی استفاده از هر نوع نمکی را برای احیای سختی گیر رزینی مناسب نمی داند. به طور کلی سازنده سختی گیر رزینی استفاده از نمک های ید دار را برای احیای سختی گیر رزینی مناسب نمی داند. وجود ید به شبکه رزین آسیب جدی وارد خواهد کرد. برای جلوگیری از این امر می توان از بلورهای نمک موجود در بازار استفاده کرد. این بلورها میزان خلوص بالایی دارند به همین دلیل استفاده از آن ها توصیه می شود.

بعد از این که احیای رزین انجام شد لازم است شست و شوی نهایی صورت گیرد. شست و شوی نهایی در واقع باعث خروج نمک های باقی مانده در شبکه رزین می شود. پس از این که شست و شوی شبکه رزین مجددا انجام شد امکان استفاده از آن وجود دارد. احیای به موقع رزین باعث افزایش عمر مفید شبکه رزین می شود. سازنده سختی گیر رزینی توصیه می کند برای هر لیتر، از صد و ده گرم نمک استفاده کنند.

سازنده سختی گیر رزینی، قطعات و کیفیت

ما در بالا ذکر کردیم سازنده سختی گیر رزینی با توجه به جنس سختی گیر از یک سری مواد مشخص استفاده می کند. یکی از تفاوت های عمده که سازنده سختی گیر رزینی موجب آن می شود، استفاده از مواد اولیه با کیفیت است. سازنده سختی گیر رزینی می تواند تعیین کند از چه مواد اولیه ای و با چه کیفیتی برای ساخت قطعه های مورد نیاز سختی گیر رزینی استفاده کند. از جمله اجزای مهم به کار رفته در یک سختی گیر رزینی مخزن نمک است. مخزن نمک یک مخزن ساخته شده از جنس پلی اتیلن است.

این مخزن در مجاورت مخزن اصلی سختی گیر تعبیه شده است. در کف مخازن به کار رفته در سختی گیرهای رزینی از یک سری نازل مخصوص استفاده می شود. هنگام سختی زدایی از آب این نازل ها وظیفه دارند آب را جمع آوری کنند. سازنده سختی گیر رزینی این نازل ها را به گونه ای تعبیه کرده است که در زمان انجام شست و شوی معکوس آب را درون مخزن پخش می کنند. در سختی گیر رزینی از یک شیر مخصوص برای تنظیم جریان آب ورودی و خروجی استفاده می شود. این شیر را سولویید ولو مینامند.

یکی دیگر از قسمت های مهم به کار رفته در سختی گیرهای رزینی، مخزن اصلی سختی گیر است. رزین ها را درون این مخزن جای داده و برای سختی زدایی آب از آنها استفاده می کنند. مخزن اصلی سختی گیر را از جنس فلز یا از جنس فایبرگلاس تهیه می کنند. در صورتی که مخزن اصلی از جنس فلز تهیه شود می بایست از ورق های فولادی 37 استفاده کرد. این ورق های فولادی را ورق های کم کربن می نامند. کمبود کربن در این ورق ها باعث می شود آن ها مقاومت خوبی در برابر جوش داشته باشند. همچنین برای این که مقاومت مخزن اصلی در برابر خوردگی افزایش یابد می توان از ورق های 316 و 304 استفاده نمود. مخزن اصلی سختی گیر با توجه به دبی آب ورودی و میزان سختی آب متفاوت خواهد بود. شرکت اطلس آب یکی از بهترین تولید کنندگان انواع سختی گیرهای رزینی است.

تولید مخازن فلزی توسط سازنده سختی گیر رزینی

ما در بالا در خصوص انواع مخازن مورد استفاده در یک سختی گیر رزینی توضیحاتی ارائه دادیم. شرکت اطلس آب به عنوان سازنده سختی گیر رزینی در کشور برای ساخت مخازن فلزی به این طریق عمل می کند. مخازن با کیفیت ساخته شده در شرکت بزرگ اطلس آب ابتدا با مشخص شدن طول و ارتفاع برش داده می شوند. ابعاد مخزن با توجه به نیاز کاربر و اندازه های دلخواه او برش داده می شوند. پس از برش ورق های فولادی لازم است ورق ها را نورد کرد. برای این امر از دستگاه نورد استفاده می شود. پس از انجام نورد، ورق ها را جوش داده و به هم متصل می کنند. در پایان از پوشش اپوکسی برای آب بندی بهتر مخزن استفاده می شود.

نکاتی برای نگهداری از سختی گیر رزینی

شرکت بزرگ اطلس آب یکی از بهترین سازندگان سختی گیرهای رزینی در کشور است. نیروهای متخصص و زبده مشغول به خدمت در این شرکت بهترین و با کیفیت ترین محصولات را در اختیار کاربران قرار می دهند. سازنده سختی گیر رزینی هنگام نصب و راه اندازی آن نکات مهم جهت مراقبت و نگهداری از این دستگاه را به کاربر ارائه خواهد داد. ما در ادامه برخی از مهمترین نکات جهت مراقبت بهتر از سختی گیرهای رزینی را ارائه خواهیم داد.

- ممانعت از خشک شدن و یخ زدگی رزین های دستگاه

- حفظ رطوبت رزین به صورت مداوم

-  احیای رزین در زمان مناسب

- کنترل درجه سختی آب ورودی و خروجی

- در صورت نیاز از قبل از سختی زدایی آب از فیلتر شنی استفاده کنید.

-  محیط نگهداری دستگاه سختی گیر رزینی دمای کمتر از چهار درجه سانتی گراد داشته باشد.

-  توصیه می شود محل نصب سختی گیر رزینی مسقف باشد.

ظرفیت حجم رزین در دستگاه سختی گیر

ظرفیت حجم مورد نیاز رزین بستگی به مقدار سختی آب ورودی به همراه مقدار حجم آب خروجی و زمان بین دو احیا دارد

پارامترهای مهم در طراحی و ساخت دستگاه تصفیه آب

  • میزان سختی ورودی به دستگاه سختی گیر
  • دبی گذر آب از دستگاه سختی گیر
  • ظرفیت مقدار رزین
  • نوع رزین مورد استفاده
  • زمان سیکل شستشو و احیا

کاربرد سختی گیررزینی

  • صنایع رنگرزی
  • صنایع دارویی
  • صنایع  نفتی و پتروشیمی
  • صنایع غذایی
  • موتور خانه و تاسیسات جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خرید دستگاه سختی گیر رزینی با کارشناسان شرکت اطلس آب تماس بگیرید.
ارسال نظر و نظرات ثبت شده